Ett tag sen nu.

Det var ett tag sen jag skrev men nu var lille man riktigt sjuk, Daniel fick åka med honom till akuten för lalli David kunde knappt andas så han fick andas in adrenalin för att få upp luft rören =( så några sömnlösa nätter blev det. Men nu är han nästan helt kry bara lite hosta kvar.

Sjuk liten kille;



I morron ska det bli dop för killen eller om det blir exocisten (stavning) som det blev för Rebecka =D. För Rebecka gnällde och var allmänt missnöjd med allt men sen när prästen gjorde korset över henne så samma sekund somnade hon så vi har sagt att prästen jagade bort djävulen i henne (som åter vänt nu). Bilder kommer sen.

Och härom dagen så fick Rebecka lite godis pengar (50kr) så vi gick till affären o hon blev alldeles chockad för hon bara fick plocka på sig en mass
a godis

en klobba med läppar;


sen så lyckades hon få klubban i håret;


Annars så har det varit rätt lugnt här jag har blivit blond igen, Sara hjälpte mig med det (tack Sara) men nu måste jag till solarium för att få lite färg i ansiktet för nu ser man sjukt blek ut, få se om jag hinner idag. Ska skriva lite mer i morron på kvällen efter dopet sen.

Men lite bilder här;





Skulle någon berätta hur man kan sätta in filmer??


Rebecka sjuk...

Har tittat på många avsnitt av outsider på nätet och vilka olika problem människor har... Som en tjej som heter Maja och har fobi för tjocka människor o får typ panikångest när hon såg en.. när jag tittade på programmet så såg man att hon fejkade det hela och vad sårande det är för dom större människorna när hon springer iväg när dom kommer och hennes komentarer "hon var stort som ett hus" "såg du hur det dalrade om henne" det är inte fint sagt och så säger men inte om andra människor specielt inte i tv!!! självklart får man ha åsikter men man måste tänka hur man säger ut dem att man inte sårar någon!!! Tycker det är väldigt intressant o se på dom programmen!!!!

Rebecka har fått öroninflamation  i båda öronen =( vi var i akuten igår för hon bara grät o sa "mamma pipi!" o jag försökte ju fråga henne vart det gjorde ont men hon ville inte säga eller hade ont lite här o där så hon inte kunde säga var men det fick vi veta när farbror doctorn hade tagit titt på henne =).
Hon har varit hemma från dagis idag och kommer vara det några dagar frammåt men man skulle aldrig kunna tro att hon är sjuk så mycket energi hon har, ska hela tide pyssla med något men det är ju bara bra.
O gulliga ungen när vi var på väg till sjukhuset så sitter hon i baksätet och sjunger "lilla snigel akta dig" i den smärtan =/
Försökte precis lägga Rebecka sova lite middag...Mmmm... bra det gick då,  först slänger hon iväg allt från sängen sen efter en stund ser jag att hon tagit av sig sina strumpbyxor, tänkte att det är lungt hon kan vara utan om hon vill men efter några minuter ser jag en naken liten tjej som försökte smyga ifrån sängen, hon hade tagit av sig allt,  så jag tror inte hon var specielt trött så hon får väl lägga sig tidigare ikväll.

Mamma, Pappa och brorsan Petri kom ju hit o fira lite alla hjärtans dag. Petri kom med tårta det var gott men det vart inte mycket firande för Rebecka var så dålig som hon var men Tack Petri för tårta o trissen!!

Jag skulle vilja sätta in lite bilder men har slarvat bort min kabel till nallen så får lägga ut bilder när jag hittat den. Dax att leka med Rebecka nu hon har nästan väntat tålamodigt att jag ska bli klar med detta


Rebecka börjar bli stor =)

Idag gjorde Rebecka stora fram steg =) hon fick sin "luftbad" igen alltså gå naken, o i ett år har vi försökt pott träna utan lycka men idag helt plötsligt sa hon att hon måste kissa o jag satte henne på toa o rätt vad det var så kissade hon, gissa om jag blev glad att hon äntligen gjorde det, nu får vi bara hoppas att hon fortsätter med det oxå! För ca 2veckor sen började hon sova hela nätter oxå alltså hon ville inte ha natt vällingen så nu sover hon oftast mellan 20.00-07.00. Hon börjar bli stor =)

Igår var jag hos Satu (barndoms kompis) så Rebecka fick leka med hennes dotter Nicole (nukke) och Vanessa som Rebecka tyckte riktigt mycket om. David är lite för liten för att leka med flickorna o stackars honom säger jag bara när han blir större, han har inget att säga emot 3 halv finska flickor =). Satu är ju gravid med tvillingar, jag hade förväntat mig att hon skulle ha riktigt stor mage hon är ju ändå i vecka 22 men nix hon hade en söt liten mega bara. Spontana tanken kom när jag såg hennes mege att jag oxå men NEJ när jag tänker efter aldrig mer i alla fall på minst 10år!!!!!

Var hos mamma o åt middag idag tacos (kiitos mamma) riktigt gott var det oxå jami!!!! Brorserna Marko och Petri var där med o Markos flickvänn Bo. Det är alltid lika trevligt när vi träffas alla, borde bara vara lite oftare tycker jag.
Nu försöker jag lägga Rebecka men hon vill bara läsa böcker i sängen, satt där med henne i 30min o läste men nu får hon läsa för sig själv och somna sen för i morron är det dagis dag igen eller eida som Rebecka kallar dagis för =)

I morron måste jag till coop sen hem o städa eller så väntar jag med städningen till Tisdag när Daniel är hemma så får han hjälpa till... trodde jag ja, så jag tror att det måste bli i mororn i alla fall om jag vill ha det ordenkligt gjort!!!

Trött...

Var ingen rolig natt med David... mat skulle han ha hela tiden o bökade runt i sängen hela tiden =( o nu ligger han här brevid mig o inte sover han för det... så det var den sov morgonen. Får väl bara glömma härliga sov mornar (stav fel) tills ungarna blir större... alltså all skönhets sömn får man skjuta upp några år =(

O sen *asg* jag matade david studerade hans sido profil o vet ni vem han liknar?? IPRENMANNEN höll på garva ihjäl mig när jag tänkte på det.

Nä snart dax att rycka upp sig o ta sig en kopp kaffe o hämta hem Rebecka



Han har hur mysigt som helst här men nix det passar inte herren... men han får lov o ligga kvar i alla fall muhahahaha....


Lugn kväll

Nu har jag lämnat av Rebecka hos mummu, dom ska baka tillsammans sen ska Rebecka sova över där så det kommer vara riktigt lugnt hemma ikväll o det är rätt skönt ibland!!! men på morgonen kommer jag ändå sakna henne så mycket så jag kommer hämta hem henne ganska så fort jag vaknat =)

Försöker få David o somna lite, han har varit vaken nu i 3.5 timme o han är jätte över trött... men efter några timmars sömn så är han en nöjd bäbis igen. Kommer bli skönt o bara ge all tid till honom, det är lite svårt när Rebecka är hemma men men man gör så gott man kan.

Igår fick man bli hög på ammoniak igen =) färgade Saras långa hår... det går åt 3 flaskor färg o tar ca 30-40min o få det in ordenkligt, men det är kul när man får kladda... jag borde nog oxå färga håret men har tänkt att vänta tills vår solen kommer o bleker lite sen får man se hur ljust man vill ha, Daniel vill ju att jag ska färga typ helt vit men aldrig! Han har försökt det nu i några år fattar inte att han inte ger upp för jag vägrar men om han vill fortsätta försöka övertala mig så får han men jag kommer inte ändra mig!!! O sen borde jag nog sola solarium... är sjukligt vit =( våren verkar ju inte komma alls till oss i år...

Rebecka bygger med klossar (gör VÄLDIGT ont o tramapa på dom)



Rebecka tyckte att David oxå skulle bygga något =)



Rebecka passar inte i glasögon (glaset bort taget så klart)



Nä nog för denna gång vet inte om det blir så mycket ihelg... har säkert fullt upp med dagarna med ungarne för Daniel jobbar, hoppas på o träffa Satu o barnen men har inte fått svar än om dom kan... så Satu messa nu så man vet =)

HEJS SVEJS O TREVLIG HELG!!!

Bla... Bla...

Idag har varit rätt tråkig... var i handen hade tänkt att gå till kyrkan o prata och planera Davids dop men då e ingen präst där som jag kan prata med o när jag försöker ringa så svarar ingen... värst vad dom är upptagna då =/

Igår var båda ungarna hos läkaren men inte av samma orsak... David hade sin bvc läkare och läkaren var väldigt näjd med hans framsteg, han vägde hela 5670g och var hela 59 lång.
Rebecka träffade läkaren på grund av sina vårtor på händerna... men det finns inget man kan göra åt dom, dom skulle försvinna av sig själv... o det kunde ta upp till 1-2 år ajja finns inget annat o göra än att LÅTA DOM VA...

Jag älskar vinter och allt den för med sig (snö, minus grade m.m) men nu får det vara nog för mycket ÄR för mycket, om jag inte hade barn så tror jag inte att jag skulle bry mig men tycker redan synd om dom för man måste klä på dom så mycket att dom knappt kan röra på sig.

Sitter här o lyssnar på Daniels och Rebeckas prat, Rebecka vill ha en apelsin bit från Daniel och Daniel frågar om hon skulle äta upp den om hon fick så va svaret NEJ men hon ville ha den i alla fall... hon fick den så tar hon bort (skalet) vet inte vad den heter den tunna sen hör man bara "bort den, bort den" så hon sprider saften runt soffan.

Nä nu skiter jag i den här o ska bada Rebecka o natta henne =)
Ska sätta in lite bilder i morron.

Äntligen =)

Nu har man äntligen blivit övertalad att starta blogg... så nu kommer ni inte undan längre =)
Nu ska man bara komma på hur denna funkar o att man kommer ihåg o uppdatera lite då då.

Mesta dels kommer jag nog skriva om mina 2 barn Rebecka och David o vad dagen har kommit med för roligt... för ingen dag är sig lik och det är full fart hela tiden, men jag älskar detta liv skulle inte byta bort det för något fast ibland har man den tanken =)



Här är Rebecka;



O sen lilla David
;



Det finns inga härligare ungar som mina =) men det säger nog alla föräldrar om sina barn.

Just nu så försöker jag skapa denna blogg o lolla David blir snart sur för han inte får min uppmärksamhet så mycket =) o Rebecka är inne i köket o lagar mat med pappa (Daniel) hon har bara slösat bort en hel flaska med diskmedel för hon har missuppfattat det där med diskandet o hur mycket diskmedel man ska andvända...
Nä nu några bilder till o sen får jag fösöka några dagar i veckan uppdatera här.



Lovar o sätta en bild på Daniel oxå när jag får en bra... har ingen bra bild på honom

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0