Grabben börjar bli stor!!

Var har tiden gått??!! David blir  8 månader på söndag, helt otroligt ju. Känns att det var nyss jag fick honom. Vi var hos BVC igår för att väga o mäta o han ligger över sin kurva men Tuula sa att vikten är perfekt till längden... han vägde "bara" 10kg och var 73 lång. motoriken hoppades ju jag skulle gå lite segare fram än systers gjorde men icke sa nicke... för 2 dagar sen reste han upp sig för första gången... "liksom hallååååå du är ju bara snart 8 månader"Krypit har han gjort sen han var 6 månader. Så jag kan vänta mig att han oxå går när han är 10 månader för utvecklingen går ju fram precis som hos sin syster förutom att han inte fått sina första tänder än, Rebecka fick ju sina när hon var 7 månader.

Det här är innan han ser att jag tittar;




Vi har funderat länge att det började bli dax för grabben att bli klippt för håret växte som ogräs så tog Daniel beslutet att det var dax, okej fram med maskinen o börja raka...

Det blev tuppkam (punkaren)




Sen så trodde jag att tänderna var på väg för han började bli kinkig och vägrade äta något han som älskar mat men så helt plötsligt får han sky hög feber, fick ge alvedon och dagen efter hade han inte feber längre men ville inte äta rätt vad det är på kvällen när han somnat så blir han is kall så han får ha 3 filtar att hålla honom varm efter det blev han kätte prickig o vårdguiden misstänkte att det kanske kunde  vara mässling, så jag åkte till akuten med honom men det visade sig bara vara 3-dagars feber. visste inte ens att det excisterade sån barn sjukdom men men man lär sig alltid något nytt. Rebecka blev ju smittad hon oxå men då visste man vad det handlade om.

Rebecka har ju återvänt till förskolan nu o vad hon är glad, dagis det är det ända hon pratar om nu och jag hade ju tänkt mig att hon får ha blöja på förmiddagen så länge att hon lär sig säga till pedagogerna när hon behöver gå på toaletten så när jag hämtde henne efter första dagen så säger Rebeckas favorit pedagog susan att blöjan är onödig hon behöver den inte för hon bad direkt hjälp när hon behövde gå. Jag är så stolt över min lilla/stora flicka =). Jag tror att det dröjer med natt blöjan för hon vill ju fortfarande ha sin välling eller lulling som Rebecka kallar det för men jag tänker inte stressa med det för nu har hon gjort 2 stora framsteg under en kort period så vällingen får hon behålla ett tag till tycker jag!!!

Lite bilder;



David undersöker vad det gröra konstiga saken på marken är o hur den smakar så klart =)


Sönt att ligga i gräset


Tiina och Rebecka ritar på stenen med gatkritor


Mummu och Rebecka myser




Rebecka tänker vad hon ska göra för bus nu



Alltid lika glad




Nä får vara nog för idag =)



RSS 2.0